sâmbătă, 28 aprilie 2012

Duzina de cuvinte-Aventuri pe mare

   Era incredibil de liniste pe mare. O ceata laptoasa, densa si  grea luase locul cerului senin, imbracand orizontul in vata de zahar. Se auzea doar clipocitul valurilor si undeva, in departare, sunetul sirenelor.Delfinii escortau incantati ambarcatiunea, ghidand-o cu pricepere prin abisul alb, cetos, daruind zambete si incredere pasagerilor vasului. Privit la modul realist, peisajul era dezolant, dar nu era timp pentru pesimism si disperare.
Capitanul isi ghida concentrat vasul dupa capetenia delfinilor, ocolind indemanatic guri de aer ce provocau tangaje periculoase si cerceta cu ochi cunoscator densitatea cetii, cautand lumina salvatoarea a farului de pe coasta., dar ceata staruia densa, intaltandu-se in fuioare ca niste palnii, acoperind orizonul.
      Dar mica ambarcatiune, ghidata de delfinii fermecati se strecura alene printre valuri,ocolind pericolele, infruntand opacul ca de hartie al orizontului, indreptandu-se increzatoare catre portul ce-l intuia aproape.
Cateva goluri lasau se vada un cer posomorat, fara niciun nor, dar speranta staruia incapatanata in sufletele celor cinci pasageri. Rugaciuni mute se ridicau catre cer si toate sperantele erau agatate de grupul de delfini miraculosi, aparuti de niciunde si curajosi, infruntau acesta vale a mortii, conducand vasul spre portul vietii.
Minuni se intampla atunci cand crezi si ca un raspuns la rugaciunile lor, ceata se risipi brusc, lasand la vedere tarmul cu farul salvator. Un strigat de usurare izbucni din pieptul tuturor, iar capitanul mari viteza catre port. Erau salvati!

Duzina de cuvinte o gasiti la psi! Enjoy!

12 comentarii:

Va ascult cu placere