marți, 21 ianuarie 2014

Traind in Romania sec 21

    Traim intr-o tara ca o gluma proasta. Si asta nu e o gluma...nici macar una proasta. E un adevar trist, dureros. E realitatea unei tari ce se zbate chinuitor intre doua lumi, dar fara sa se integreze in vreuna. Ce ii lipseste? Ca ne lipseste?
Poate acel spirit al celor de mult, poate acea cutezanta a vizionarilor. Ne lipseste curajul de a nu mai privi la capra vecinului, de a renunta la mana intinsa la poarta occidentului, dorinta de  fi mai mult decat ar trebui sa fim si mai putin decat suntem. Si suntem lasi, hoti, duplicitari, ipocriti, criminali si lipsiti de coloana vertebrala. Suntem tara lui Basescu Voda, pentru ca asa am ales, traim in genunchi ca nu stim a ne ridica in picioare si avem ca "icon" o Bianca, pentru ca asta am ales.
Cu fiecare tragedie intamplata ,cu fiecare caine ucis, cu fiecare avion prabusit, mita data sau luata, cu fiecare politician corupt, sau copil cersind, retrogradam in plin secol 21, ca oameni, ca tara, ca natie...ce mai ramane?
Vaicareala retorica, aratatul cu degetul, blamarea politicienilor si aruncam pe Dumnezeu vina unei existente ce singuri am ales-o. Aici suntem campioni. Si la exportul de campioni, minti stralucite, valori si tezaure. Suntem emblematici pentru tot de e trist, urat, denaturat sau cu iz de ev mediu. Suntem ROMANI IN ROMANIA, si asta ne strica tot farmecul.
....si ne ucide viitorul...
Se naste insa intrebarea....PANA CAND??

Dumnezeu sa odihneasca in pace victimile lipsei noastre de realism!!

2 comentarii:

Va ascult cu placere